Saturday 25 June 2011

Weissschokoladentorte mit Fotoanleitung für eine Schokoplastellin Blume - Fehér csokis- fehér csoki torta

Die Torte habe ich zum Valentinstag gemacht, mit weisser Schokoladencreme zwischen Kakaobiskuitböden. Die Dekoration habe ich aus einer weissen "Schokoplastellinmasse" gemacht, unter Verwendung von ca. 80 dkg weissen Schokolade (hier sind die zwei nicht gelungenen Fehlversuche, die leider im Müll gelandet sind, nicht mitgerechnet). Um die ca. 20cm-Durchmessertorte habe ich ungefähr 80 St. Schokoröllchen gedreht. Die Blume war eine etwas weniger zeitaufwändige Aufgabe. Im übrigen kann man mit der fertigen Schokoplastellinmasse leicht arbeiten, daraus habe ich auch die Blumen der Pinktorte gemacht.  

 Valentin napra készült. Kakaós lapok között tejszínes fehér csoki krémmel. A dekoráció fehér csoki gyurmából készült kb. 80 dkg fehércsoki felhasználásával ( ebben nincs benne 2 adag sikertelennek nyilvánított csoki gyurma adag, ami a kukában landolt...) A 20 cm-es torta köré kb 80 db csokihengert sodortam, a virág a tetején már kevésbé idöigényes feladat volt. Egyébként az elkészült anyaggal nagyon könnyen lehet dolgozni, ebböl készitettem a Pink torta virágait is.




Hogyan készült:
szükségünk van tetemes mennyiségü fehér csoki gyurmára. Ehhez 100g olvasztott fehér csokihoz 30g langyos mézet adunk. Jól összekeverjük, majd folpackba csomagolva jól záródó zacskóba tesszük. 1 napot állni hagyjuk, majd jól átgyúrjuk.Figyelem! Elöször morzsálódik, de aztan szép lassan sima, könnyen gyúrható masszává alakul.


 

















Ès most az óriás csokivirág:


Kinyújtunk egy hosszabb csikot a csokiból, majd egyenesre vàgjuk a széleit. Nagyon kevés keményitövel hintsük be a munkalapunkat, igy egyáltalán nem fog ragadni!!
Formázzunk fodrokat, ha szükséges, újabb csikkal terészetesen folytathatjuk a munkát, mig a megfelelö átméröjü kört ki nem alakitjuk..Praktikus, ha egy fóliával ( folpackkal) bevont papirkorongot teszünk a virág alá, igy könnyebben mozgatjuk majd, és egyszerübben helyezhetjük a kész torta tetejére.

Addig folytatjuk a munkát, amig meg nem kapjuk a nekünk tetszö virágformát. Egy - egy réteg közé olvasztott csokit kentem, hogy összeragadjanak. De vegyük figyelembe, hogy az olvasztott fehér csoki meglehetösen lassan dermed meg. (Néha az az érzésem, soha...)





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...