Saturday 11 February 2012

Itt a farsang, áll a bál - Clown Kekse zum Fasching

Az ovisok farsangi bulijára készültek ezek a kekszek. Az alap mézeskalács , a kiszúrót pedig így csináltam.

Sok további kekszes tervem van, remélem mihamarabb egyre több valósul meg belölük. Csodás meglepetés lehet minden alkalomra,keresztelö, szülinap kicsiknek és nagyoknak egyaránt, valentin nap, anyák napja, stb. 
40 darab készült
Az elkészítésröl sajnos nem készültek fázisfotók  elromlott a fényképezögépem. A titok a munka megfelelö fázisokra bontása, és a "kellö" sürüségü cukormáz. Igen ez rémesen hangzik nekünk, akik próbálkozunk, míg a nagyszerü mézeskalács díszítöink mint pl. Moha és a többiek, játszva rajzolnak hajszálvékony vonalakat a mézeseikre.Ámulatba ejtö, és nem is nyugszom addig ,míg a sajat szememmel nem láthatom egy ilyen csodás munka elkészültét. Arról nem is beszélve, ha egy ilyen tanfolyamon részt vehetnék!!

Kedvcsinálónak- vagy éppen elrettentésnek leírom a munkafázisokat:

1. mézes tészta elkészítése, pihentetése
2.kiszúró elkészítése
3. sütés
4.fehér cukormáz- terülömáz arc körvonal, majd kitöltés száradás ( min. fél nap)
5. ciklámen terülömáz - haj, majd a haj kunkori vonalkái a kissé száraz mázra ( kb. 30 perc múlva rátehetö) - száradás
6. narancs máz, kissé sürübb- száj és sapka bojt, majd a bojt díszítése - A fehér máz ekkor majdnem két napja szárad, külünben szép lassan a narancs szín beszivárog a fehérbe!  - száradás
7. kék és barna, fehér, piros máz elkészítése
8. száj vonala pirossal
9. sapka kékkel, majd a friss mázra  rögtön rákerülnek  a piros pöttyök
10. kékkel a szem külsö vonala- mire mind a 40 darabot megcsináljuk, folytathatjuk is a munkát
11. fehér máz a szem felsö sarkába, barna sürübb máz középre
12. orr pirossal- pici fehér máz "fénynek" az oldalára 
13. a szem fekete részét ételfestékkel festettem a mázra
14. pici fehér cukormáz fénynek

Persze a máz kellö sürüségének a beállítása nem mindig megy pikk-pakk ( ez a 2. mázas süti, amit készítek) . Én egyszerüen kipróbálom, és ha pl. túl folyós, vissza az egész, újabb adag porcukor, újabb próba- és így tovább. 

1 comment:

marisz57 said...

Gratulálok ezekhez a csodás kekszekhez! Sok munka és kitartás van benne! És nagyon ügyes vagy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...