Saturday 25 June 2011

Weissschokoladentorte mit Fotoanleitung für eine Schokoplastellin Blume - Fehér csokis- fehér csoki torta

Die Torte habe ich zum Valentinstag gemacht, mit weisser Schokoladencreme zwischen Kakaobiskuitböden. Die Dekoration habe ich aus einer weissen "Schokoplastellinmasse" gemacht, unter Verwendung von ca. 80 dkg weissen Schokolade (hier sind die zwei nicht gelungenen Fehlversuche, die leider im Müll gelandet sind, nicht mitgerechnet). Um die ca. 20cm-Durchmessertorte habe ich ungefähr 80 St. Schokoröllchen gedreht. Die Blume war eine etwas weniger zeitaufwändige Aufgabe. Im übrigen kann man mit der fertigen Schokoplastellinmasse leicht arbeiten, daraus habe ich auch die Blumen der Pinktorte gemacht.  

 Valentin napra készült. Kakaós lapok között tejszínes fehér csoki krémmel. A dekoráció fehér csoki gyurmából készült kb. 80 dkg fehércsoki felhasználásával ( ebben nincs benne 2 adag sikertelennek nyilvánított csoki gyurma adag, ami a kukában landolt...) A 20 cm-es torta köré kb 80 db csokihengert sodortam, a virág a tetején már kevésbé idöigényes feladat volt. Egyébként az elkészült anyaggal nagyon könnyen lehet dolgozni, ebböl készitettem a Pink torta virágait is.




Hogyan készült:
szükségünk van tetemes mennyiségü fehér csoki gyurmára. Ehhez 100g olvasztott fehér csokihoz 30g langyos mézet adunk. Jól összekeverjük, majd folpackba csomagolva jól záródó zacskóba tesszük. 1 napot állni hagyjuk, majd jól átgyúrjuk.Figyelem! Elöször morzsálódik, de aztan szép lassan sima, könnyen gyúrható masszává alakul.


 

















Ès most az óriás csokivirág:


Kinyújtunk egy hosszabb csikot a csokiból, majd egyenesre vàgjuk a széleit. Nagyon kevés keményitövel hintsük be a munkalapunkat, igy egyáltalán nem fog ragadni!!
Formázzunk fodrokat, ha szükséges, újabb csikkal terészetesen folytathatjuk a munkát, mig a megfelelö átméröjü kört ki nem alakitjuk..Praktikus, ha egy fóliával ( folpackkal) bevont papirkorongot teszünk a virág alá, igy könnyebben mozgatjuk majd, és egyszerübben helyezhetjük a kész torta tetejére.

Addig folytatjuk a munkát, amig meg nem kapjuk a nekünk tetszö virágformát. Egy - egy réteg közé olvasztott csokit kentem, hogy összeragadjanak. De vegyük figyelembe, hogy az olvasztott fehér csoki meglehetösen lassan dermed meg. (Néha az az érzésem, soha...)





Kaktustorte - Kaktusz torta

Bestehend aus einer 20 cm Kakao- und einer normalen Torte. Die eine hat eine Schokocremefüllung, die andere meine Lieblingsfüllung erhalten: ein Kakaobiskuitboden mit Vanillecreme und geschnittenen Bananen, überraschend schmackhafte Kombination!  



Da die Torte in der größten Sommerhitze, auch wenn in einem klimatisierten Wagen, 350 km zu ihrem Bestimmungsort, sprich zur Geburtstagsfeier auf die Reise gehen musste, habe ich sie mit der etwas "hitzebeständigeren" Pudding-Butter-Cremefüllung gefüllt.
Die Dekoration ist aus Buttercreme, der Blumentopf und die Blume aus Fondant, die Stacheln sind aus ganz besonderen japanischen Wok-Nudeln und sogar die "Blumenerde" konnte man verzehren (zerbröselter Kakaobiskuittortenboden).  

  
1 db 20 cm-es kakaós és 1 db sima tortából állítottam össze. Az egyik csokikrémes tölteléket kapott, a másik pedig a kedvencem volt: kakaós piskóta vaniliakrémmel és félbevágott banánokkal. Meglepöen finom kombináció!
Mivel elkészülte után a legnagyobb kánikulában utazott 350 km-t,persze klímás autóban, a kicsit "höállóbb" pudingos - vajas krémmel töltöttem meg.
A díszítés vajkrémböl, a cserép és a virág fondantból, a tüskék pedig egy különleges japán wok-tésztából készültek. De ehetö a virágföld is.

Thursday 16 June 2011

Répakupac

Az elkészült réparakást az egyszerüség kedvéért egy fondanttal bevont kuglófra ültettem.

Egérkés sajttorta

A 3 részre vágott torta lapjai mellé egy plusz lapot is sütöttem, hogy kicsit magasabb legyen a torta. A  tölteléke málnalekvár volt, egy vékony csoki ganache  rétegen.


Az ötletet Edit Tortasulijának egyik illusztrációija adta.

Monday 6 June 2011

Pink torta



  
A dekoráció pinkre színezett fehér csokoládé gyurmából készült. A töltelék eper és vanilia krém. A lapokat csoki ganache-sal kentem meg vékonyan.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...